Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

H Μελανόπετρα είναι μια πέτρινη κατοικία που κτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στην καρδιά του πανέμορφου παραδοσιακού οικισμού Εμπορειού της Νισύρου και μετατράπηκε το 2015 σε ένα ατμοσφαιρικό boutique hotel με δύο κομψά διαμερίσματα, στο ισόγειο και τον όροφο. Βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία σε υψόμετρο περί τα 400μ με πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Η ονομασία της είναι εμπνευσμένη από την τοπική μαύρη ηφαιστειακή πέτρα (μελανόπετρα) που αποτελεί το βασικό υλικό δομής.
H ιδιαίτερα επιμελημένη αποκατάσταση διατηρεί ανέπαφη τη διαχρονική γοητεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής αναδεικνύοντάς την με σύγχρονες μινιμαλιστικές παρεμβάσεις ώστε να διατηρηθεί η αυθεντικότητα του κτίσματος που αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Η ιδέα υλοποιήθηκε από την ιδιοκτήτρια και αρχιτέκτονα Άννα Αποστόλου που συνδύασε την τέχνη της και την αγάπη της για το απλό και το όμορφο με μια υψηλής ποιότητας φιλοξενία.
Τα δυο αυτόνομα διαμερίσματα διαθέτουν τις πιο σύγχρονες υποδομές, υψηλής ποιότητας και λιτής αισθητικής, ενώ διατηρούν τα παλιά τζάκια, το φούρνο και την υπόγεια στέρνα για τη συγκέντρωση του βρόχινου νερού. Το μοναδικό σε καθαρότητα και λάμψη φυσικό φως που διεισδύει στο εσωτερικό από τα μικρά παράθυρα ζωντανεύει το ανάγλυφο των λευκών χώρων και δημιουργεί μια ήρεμη μαγευτική ατμόσφαιρα.
Η εκπληκτική θέα προς την θάλασσα, το ορεινό ηφαιστειακό τοπίο αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται εντός του ανέπαφου από επεμβάσεις παραδοσιακού οικισμού με τα πετρόκτιστα σπίτια και τα στενά δρομάκια, δημιουργούν γύρω από την κατοικία ένα πραγματικά μοναδικό περιβάλλον, φαινομενικά ανέγγιχτο από τον χρόνο. H ήρεμη ατμόσφαιρα που αποπνέει και η ζεστή φιλοξενία συμβάλλουν στην απέριττη γοητεία της σε ένα τοπίο Αιγαιοπελαγίτικης φυσικής ομορφιάς.

Η Μελανόπετρα που αναδύεται από την πέτρα και το βράχο του ηφαιστειακού τοπίου αποτελεί έναν αυτόνομο μικρό παράδεισο που αποπνέει διακριτική πολυτέλεια, διαχρονική κομψότητα και αρμονία, ενσωματωμένο σε ένα πραγματικά γνήσιο φυσικό και κτισμένο περιβάλλον. Σε συνδυασμό με την αρμονία που αποπνέει και τη δροσιά του ορεινού κλίματος η κατοικία προσφέρει απολαυστικές διακοπές το καλοκαίρι, ενώ οι χοντροί τοίχοι, το ήπιο τοπικό κλίμα, τα τζάκια και η κατάλληλη θέρμανση την καθιστούν επίσης ιδανικό χειμερινό resort.
Μια πρόταση που απευθύνεται στους λάτρεις της εκλεκτικής διαμονής και της υψηλής αισθητικής και που προσφέρει μια μοναδική αυθεντική εμπειρία σε όσους επιθυμούν να κάνουν διακοπές σε ένα ιδιαίτερο νησί μακραίωνης ιστορίας, να απολαύσουν τις ποικίλες εναλλακτικές δραστηριότητες, την ηρεμία και τη μοναδική φύση και στις τέσσερις εποχές του χρόνου μακριά από την έντονη εμπορευματοποίηση και τον μαζικό τουρισμό.

Σας περιμένουμε!