ΝΙΣΥΡΟΣ

Η Νίσυρος, με συνολική έκταση 41,6 τετρ. χλμ. και ακτογραμμή 28 χιλιομέτρων βρίσκεται στο κέντρο του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος ανάμεσα στη Κω, την Τήλο και την Τουρκία. Eίναι ένα μικρό ηφαιστειογενές νησί προικισμένο με ασυνήθιστους γεωλογικούς σχηματισμούς που συνθέτουν τοπία σπάνιας ομορφιάς, με ιδιαίτερα πετρώματα και πολλά ορυκτά και διαθέτει μία μοναδικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Η μορφολογία του νησιού επηρεάζεται από το ηφαίστειο που καθιστά το έδαφος εύφορο με ψηλά δέντρα και βλάστηση όλο το χρόνο. H τεράστια ηφαιστειακή καλντέρα (2400μ μήκος και 950 μέτρα πλάτος), βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και είναι η κύρια attraction.
Τόσο η Νίσυρος όσο και το γειτονικό νησάκι της Στρογγυλής έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000. H πανίδα της Νισύρου παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 30 είδη άγριων πτηνών και άλλων ενδημικών ειδών στο νησί. Υπάρχει επίσης σημαντικός αριθμός της Μεσογειακής φώκιας Monachus-monachus που βρίσκει καταφύγιο στις δυτικές ακτές της Νισύρου και συγκεκριμένα σε μία τοποθεσία γνωστή ως Φωκιοκρεμάρα.
Το ηφαίστειο και η ηρεμία που αποπνέει τούτο το νησί θα σας συναρπάσουν. Μακριά από την έντονη εμπορευματοποίηση και τον μαζικό τουρισμό, ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τον παραδοσιακό και αυθεντικό τρόπο ζωής, να απολαύσει ήσυχες παραλίες από μαύρη ηφαιστειακή άμμο σε ένα νησί με πολύ πλούσια φύση. Ένας τόπος ηρεμίας, γαλήνης και θετικής ενέργειας που προσφέρει και τις τέσσερις εποχές του χρόνου την πληρότητα που αναζητά ο επισκέπτης της Νισύρου.